vineri, 20 noiembrie 2009

Dragoste la prima vedere


Crezi in asa ceva?
Psihologii sustin ca avem nevoie de aproximativ 30 de secunde pentru a ne indragosti sau, mai bine zis, pentru a aprecia daca o persoana ni se pare atractiva si daca putem forma un cuplu alaturi de aceasta. Si inca ceva: psihologii ne asigura ca barbatii sunt cei care se indragostesc primii!
Totul tine de noi,de starea noastra de spirit si mai ales trebuie sa acceptam ideea de a te indragosti la prima vedere.
Ne indragostim la prima vedere de o privire, de un suras, un gest, un cuvant, un miros sau o voce, imaginandu-ne ca celalalt este asa cum ne dorim noi sa fie. Cei mai multi sunt de parere ca defapt este vorba doar de atractie fizica si nu de dragoste, pentru ca dragostea adevarata are nevoie de timp. Timp pentru a-l cunoaste pe ce de langa tine asa cum este in realitate, cu calitati si defecte, si nu cele pe care doar ti le imaginezi ca le are.
Totusi,dragostea este cel mai frumos lucru de care se poate bucura o persoana si care face pe oricine sa fie mult mai increzator in el,in fortele sale proprii...NU ezita sa iubesti pentru nimic in lume pt ca ai sa pierzi ceva ce nu gasesti in orice...

3 comentarii:

  1. Dragoste la prima vedere nu numai ca exista, dar e frumoasa,sulfuroasa,ametitoare,ucigatoare in acelasi timp.Daca nu esti pregatit s-o primesti te nauceste.Daca esti pregatit,te imbata, e greu sa mai revii cu picioarele pe pamant.Cine nu a iubit astfel, nu poate intelege, dar eu le doresc tuturor, din suflet, sa traiasca sentimentul acesta macar odata. Eu m-am indragostit la prima vedere... si e frumos...credeti-ma!

    RăspundețiȘtergere
  2. dragoste la prima vedere....rar se intampla asa ceva, dar si cand ai ocazia sa "o patesti" e printre cele mari tari sentimente

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, eu nu cred ca exista dragoste la prima vedere. "A placea" e diferit de "a te indragosti". La prima vedere tot ce stii despre persoana aceea este cum arata, cum se imbraca, in nici un caz ce fel de om este, cum se comporta cu ceilalti, cum s-ar putea comporta cu tine. Te poti indragosti de felul lui de a fi si abia dupa aceea de cum arata, spre deosebirea de majoritatea oamenilor care cred ca aspectul exterior conteaza cel mai mult.
    Atractia se duce repede, in clipa asta o placi, in urmatoarea vezi alta, pe cand dragostea nu trece asa repede, iubirea nu moare niciodata. Chiar daca nu ii mai arati cuiva dragostea asta nu inseamna ca a disparut din sufletul tau, ca nu te mai gandesti la persoana aceea. Pur si simplu nu mai are rost sa visezi pentru ca ce a fost nu va mai fi.

    P.S.: Nu credeam sa gandesc asa... cred ca e de la foame. :))

    RăspundețiȘtergere